PEJSESHOW 2016

★★★★★★

Årets pejseshow kan meget vel være det bedste nogensinde. Instruktøren Donald Andersen har på rekordtid skabt et musikalsk, medrivende og originalt show, der fastslår Pejseshowets position som den jyske cirkusrevy.
Vittige og uhyre velsyngende Mikkel Schrøder Uldal, der også har produceret forestillingen, tager os med på en rejse i filmens verden, og undertitlen "Pejsen går til filmen" virker derfor helt passende. Men først skal vi lige vanen tro igennem året, der gik, med præcise spark til stort og småt. En festlig start.

Herefter får vi bl.a. muntre filmsekvenser, hvor de medvirkende spiller sammen med så forskellige kunstnere som Peter Reichhardt, Robert de Niro og E.T. Også her sørger Donald Andersen for små variationer, så vi aldrig keder os. Vi får et prægtigt potpouri over moderne evergreens fra den Hollywoodske filmskat, og de danske filmhits glemmes heller ikke. I tilgift forkæles med et fræk håndklædenummer til Francis Lais Oscar-belønnede musik fra Claude Lelouchs franske filmklassiker "Manden og kvinden". Endelig har Mikkel Schrøder Uldal og Gordon Kennedy en herlig duel på børnesange – som diverse danske sangere. Således må man være forberedt på bl.a. at skulle høre L.O.C. synge "Tingelingelatter"!Hylende grinagtigt.

Vi ved, at Annette Heick både kan synge som en drøm, snakke som Yvonne fra "Olsenbanden" og levere en skøn parodi på Bodil Jørgensen. Men igen overrumpler denne alsidige kunstnerinde – denne gang ved at være så rystende god som Pia Kjærsgaard, at vi er helt lede ved at skulle fejre hendes Kjærsgaard som folketingets formand. Teksten slipper Heick ganske vist mindre heldigt fra og hun virker klart mere på hjemmebane som tekstforfatter i en livsklog mor-hyldest, som ikke bliver mindre rørende af, at vi ved, hvem Annette Heicks mor er.

Selvom Christine Astrid Nielsen ikke er uerfaren med revygenren, så må hendes indsats i årets pejseshow alligevel betegnes som lidt af et gennembrud. Et virituost nummer om kvindelig multitaskning giver hende lejlighed til at vise sine tekniske færdigheder på telefoner, og hendes monotone stemmeføring som en vis overvurderet tennisspillerske minder os på munter vis om, hvor dræbende kedsommelige, at sportsfolk kan være som gæster i et talkshow.

Intet sted i Revydanmark serveres der så overdådige og velsmagende buffeter som på Pejsegården, og når så Mikkel og de andre søde og topprofessionelle tjenere gør os til verdens centrum, er der kun tilbage at bøje nakken og i al ydmyghed takke Grete og datteren Jytte for at have skabt dette kulinariske mekka med topunderholdning og garanteret god stemning.

Man gør nu også klogt i at bestille en overnatning på Hotel Pejsegården samt nuppe en tiltrængt morgendukkert i hotellets pool dagen derpå.