GLORIA

★★★★★☆

Det er svært ikke at forelske sig hovedkuls i skuespillerinden Paulina Garcia, der spiller titelrollen i den premiereaktuelle chilenske film GLORIA. Hun vandt da også sølvbjørnen for bedste kvindelige præstation på Berlinfestivalen 2013, og kan meget vel blande sig i kapløbet om nogle af de amerikanske filmpriser i den kommende tid.

58-årige GLORIA føler sig en smule til overs, da hendes børn nu er blevet voksne og har fået selvstændige liv. GLORIA klynker dog ikke, og tager gerne en tur på dansegulvet og det der er værre med fremmede herrer efter skilsmissen fra sin alkoholiserede ægtemand. Gå-på-mod viser sig ikke altid at være nok, men GLORIA fejer man ikke sådan lige af dansegulvet.

Sebastián Lelio har drejet et nænsomt portræt af en dejlig livskraftig kvinde, der bestemt stadig har noget at byde på. En kvinde, der har levet under kønsrollernes tyrani, men som nu kræver at blive behandlet ordenligt. Paulina Garcia er i bedste forstand mageløs, hun forener en ægte sødme med en diskret underspillet ironi. En ordløs scene, hvor hun under et besøg børster krummer af bordet, og så tar sig selv i at blande sig, vidner om et raffineret talent, man gerne ser mere til.

Så man kan rolig kridte danseskoene og tage sig en svingom med chilenske GLORIA i de danske biografer.