EN ANDEN KROP

★★☆☆☆☆

Anders Christiansen er rykket ind i Dansehallerne med sit soloshow EN ANDEN KROP. Inspirationen synes at være hentet fra værker som "Frakenstein" samt "Dr. Jekyll og Mr. Hyde", men spændingen lader i den grad vente på sig i dansehallernes lille sal.

Christiansens videnskabsmand befinder sig i afspæret kvadratisk gulvareal, hvor han bruger endeløse minutter på at forme en menneskekrop af avispapir, hår og jord. Keder man sig, kan man frit gå rundt omkring firkanten og bese nogle af videnskabsmandens remedier, men risikerer samtidig at miste en af de få sidderpladser, der umiddelbart er til rådighed.

Videnskabsmanden begynder også at slæbe rundt på kroppelignende sække med bl.a. kartofler i, men dystre toner, disharmonier og elektronmusik skaber en mismodig stemning.

Firkanten brydes, da en krop skal hentes op af fryseren, og snart går sidetæppet op og afsløre, at vi befinder os på en scene. Scenografen Lise Klitten leger således konstant med vores oplevelse af det rum, vi befinder os i – en oplevelse der løbende forrykkes ved brug af bl.a. lys og bevægelse af genstand.

Først da videnskabsmanden påføre sig selv en hvid maske – i nakken – og herefter agerer i længere tid med bagsiden af kroppen vendt ud mod os, fascineres vi. Tøjet rygger vanen tro til slut, men en overordet mening med forestillingen, savner vi afgjort. Dans får vi næsten udelukkende i form af bevægelse, og det virker simpelthen for pauvert.