DIRTY DANCING

★★★★☆☆

Musicalen DIRTY DANCING er rykket fra Tivoli ud i Operaen, og begejstringen blandt publikum synes stadig at være stor. Denne gang møder vi en veltrimmet og fræk Silas Holst overfor en sødmefyldt og sexet Mathilde Norholt, og den umiskendelig kemi mellem dem forplanter sig til salen.

I et par af de mindre roller har man desværre måtte skifte originalbesætningen ud, og selvom Nastja Arcel gør det godt i rollen som moderen, savner man humørbomben Kirsten Norholt. Vi fik heller ikke mulighed for at høre James Sampsons varme røst, så aftenens store sanglige oplevelse blev i stedet Line Krogholm, der netop er blevet nomineret som sæsonens bedste musicalsanger af cphculture.dk.

Også en anden af de medvirkende Kim Ace Nielsen har opnået en nominering – dog i kategorien bedste entertainer, og det giver god mening også i denne sammenhæng. Han er en dynamo af energi, men kan også vise sårbarhed, når det kræves. Vi får også et par hyggelige gensyn med Dick Kaysø og Robert Hansen som henholdsvis bedstefar og barnebarn.

DIRTY DANCING var ret beset ingen stor film, men den skolefest-nostalgiske stemning og en Oscar-belønnet sang ("I’ve had the time of my life") har efterfølgende givet den et bedre ry, end den fortjener. På papiret er musical-versionen af filmen heller ikke noget hovedværk, men fungerer faktisk ganske godt – også i Opera

Skiftende naturscenerier på storskærme danner en smuk baggrund for romancen mellem den pæne pige og machofyren med den blakkede fortid. Anders Albien har styr på hovedparten af skuespillerne, mens Tim Zimmermann tegner sig for den dynamiske koreografi.

DIRTY DANCING formår at vække danselysten i enhver, og det må vel siges at være dens fornemste opgave. Som en lille ekstragave får vi til slut en ballade skrevet af Patrick Swayze og fremført af Silas Holst og co. Dermed demonstrerer Silas Holst, at han også kan synge, hvilket man for alvor kan opleve senere på sæsonen, hvor øjeblikkets førende mandlige musicalstjerne spiller en af hovedrollerne i Broadway-klassikeren "Anything Goes" på Det Ny Teater.