DEN LILLE PRINS

★★★★★☆

På Grønnegårds Teaters mindste scene er det igen lykkedes for en gruppe elever fra Statens Scenekunstskole i København at benytte sommerferien til at lave begavet familieteater. Sargun Oshana, der er uddannet på skuespilllerskolen i Aarhus, har på særdeles vellykket vis bearbejdet og iscenesat Antoine de Saint-Exupérys DEN LILLE PRINS, således at bogens særegne poesi kan opleves som tidløs teater i børnehøjde.

Det ligefrem myldrer med fine detaljer, også i scenografi og kostumer, som Ida Munk Ørstrøm og Lise Birch er ansvarlige for. På festlig vis har de løst udfordringen med at skabe en nødlandet flyvemaskine og lader sågar naturens egne elementer såsom blomster og græs afspejle sig i de elegante kostumer.

Alba August er den allerkæreste lille prins, som man kun ønsker alt godt her i verden og hvis færd man følger med et saligt smil på læben. Og Emil Prenter rummer den helt rigtige maskulinitet til at danne den perfekte kontrast til den lille prins.

Omkring dem vrimler det med farverige skabninger som f.eks. den uhyre sarte blomst, som Anton Hjejle spiller så overdådigt vittigt. Mette Klakstein, Emma Silja Sångren og Rikke Westi giver alle en opvisning i klassisk karakterkomik som henholdsvis herskesyg konge, frustreret lygtetænder og hektisk forretningskvinde, mens Jakob Åkerlind udviser både charme og selvtillid i et forfriskende moderne portræt af vor tids forfængelige. Læg dertil Nicolai Jørgensens vidunderligt uortodokse drukmås, og resultatet bliver et noget nært perfekt afstemt skuespillerhold i fuld udfoldelse.

Forestillingen varer kun en lille time – med mindre vejrguderne vil det anderledes – men lad dem ikke skræmme af udsigten til regn, for det søde personale på Grønnegårds Teater står klar med paraplyer.