A PERFECT DAY

★★★☆☆☆

Gode intentioner er desværre ikke altid nok. og det må den spanske instruktør Fernando León de Aranoa også sande. Han har tidligere begået både velspillede og tankevækkende film som "Mandage i solen" og "Princesses", men har denne gang kun materiale nok til en kortfilm, hvilket ikke forhindrer ham i at lave en film på henved syv kvarter.

Vi når med andre ord at kede os bravt, mens vi kører rundt i een uendelighed i det krigshærgede Bosnien, hvor denne overtydelige krigssatire udspiller sig. Instruktøren belemrer os henad vejen mod umotiveret heavy metal for at holde os vågne, men lige lidt hjælper det. Kun til sidst, hvor Marlene Dietrich får lov at fortolke sin signatursang "Where have all the flowers gone"? tjener musikken et fornuftigt formål og selv regnvandet giver mening.

Den spanske machokultur fornægter sig dog ikke og begge filmens kvindelige hovedrolleindehavere ligner naturligvis modeller og virker totalt inkompetente til deres jobs. De grå buttede ældre mænd (trægt spillet af de falmede stjerner Tim Robbins og Benicio del Toro) udviser naturligvis handlekraft og indsigt. Mest overbevisende forekommer Eldar Residovic som den lille dreng med de rigeligt voksne replikker samt Fedja Stukan som tolken Damir.

A PERFECT DAY skuffer som helhed, selvom den undervejs har nogle gode men alt for indlysende pointer, som vi har regnet ud længe før de falder.