SØNDERBORG SOMMERREVY 2016

★★★★★

Efter en dejlig buffet inklusiv lækre ringridder-pølser er vi klar til også at more os på Hotel Comwell Sønderborg. I år bydes der på en særdeles musikalsk sommerrevy, som ikke mindst kapelmester Thomas Pakula og koreografen Peter Friis godt kan tillade sig at være stolte over.

35-års jubilaren Leif Maibom brillerer med sit uforlignelige kropssprog bl.a. som tørstig præst, der blander de kirkelige ritualer rigeligt efter at have prøvesmagt potentielle altervine.

Forestillingens rappe instruktør og skuespiller Jeanne Boel sørger for et dynamisk tempo og godt humør, men hendes tekstudvalg forekommer noget svingende, og et enkelt dumt nummer om praktisk sex burde helt have være udeladt.

Heldigvis har hun på scenen allieret sig med andre erfarne revykunstnere som Karsten Jansfort og Rasmus Krogsgaard, der er i stand til at løfte de fleste af de øvrige revynumre. Jansfort udviser en betagende ynde som velpolstret tryllekunstner og Rasmus Krogsgaard har et godt øre for accenter, hvad der fremgår af hans rolle som boldtræner for et hold Muhammad’er.

Blandt årets højdepunkter er et elegant turneret ensemble-nummer kaldet "Går den, så går den" i hvilket alle på skift står med hatten i hånden. Også et andet raffineret dansenummer går hjem anført af en velsyngende Rikke Buch Bendtsen som een af mange udgaver af støjsenderen Inger.

Rikke Buch Bendtsen står også for aftenens mest imponerende nummer. En lejlighedssang, hvori hun ikke blot spiller en provinspige plaget af nabostøj i København, men også alle de støjende naboer. Sange viser os, hvor teknisk dygtig en revykunstner Rikke Buch Bendtsen efterhånden er blevet.

Så der kan ikke være tvivl om, at Leif Maibom og co. igen i år vil sprede glæde med deres sommerrevy. Godt gået efter 35 år.