PLAYER

★★★☆☆☆

Thomas Villum Jensen er en sympatisk mand at dømme efter de roller, han spiller og de film, han instruerer. Som skuespiller fungerer han bedst som fersk helt i dramatiske film, mens han som instruktør i første omgang markerede sig med børnefilm efterfulgt af et par action-komedier. PLAYER føjer sig således naturligt til rækken af Villum Jensens godmodige morskabsfilm, der næppe støder andre end folk med hang til dybde og indhold.

Casper Christensen, der også står som medforfatter til filmen, må mistænkes for primært at have søsat dette filmprojekt, fordi samtlige optagelser med ham udspiller sig i det solrige Sydfrankrig. Det kan man nu ikke fortænke ham i, for dejligt ser der vitterligt ud og tilværelsen synes nok lysere set fra en yacht. Thomas Villum Jensen har tilmed sørget for lidt nydeligt kvindeligt selskab til Christensen og hans makker, Rasmus Bjerg.

Bjerg spiller filmens centrale rolle som den tørvetrillende advokat Michael-Helge, der sendes sydpå af sin boss og svigerfar (Jens Jørn Spottag) for at håndtere en skilsmissesag. Men svigersønnen lader sig naturligvis narre af en besnærende Ellen Hillingsø, når ikke han har sin kedelig kiks af en kæreste (Mille Lehfeldt) ved sin side. Snart får han formøblet 10 millioner af firmaets penge, og så er der ikke andet for end at alliere sig med en tidligere skolekammerat, en ellers noget anløben type ved navn Theo, for at vinde pengene tilbage ved spillebordet.

Duoen Bjerg og Christensen er slet ikke ueffen, den snerpede og patentlige Michael-Helge overfor den uhæmmede og fanden-i-voldske Theo. Christensen lader os dog ane bagsiden af medaljen hos den stofmisbrugende gambler ligesom man fornemmer en vis social akavethed hos Bjergs Michael-Helge.

Men mere bliver det så heller ikke til, for dette er og skal åbenbart kun være letbenet sommerunderholdning. Kontinuitet og troværdighed bør man ikke hænge sig i, det gælder om at slå hjernen fra, hvis man virkelig skal nyde PLAYER. Med en spilletid på under halvanden time og tilsat et glas – nej, en flaske ! – fransk champagne, kan man dog sagtens få en fornøjelig aften.