THE KILLING OF A SACRED DEER

★★★★★☆

Efter den overraskende internationale succes med "The Lobster", har Yorgos Lanthimos atter allieret sig med stjernen Colin Farrell og har i tilgift fået Farrells medspiler i "The Beguilded", Nicole Kidman.

Colin Farrell har sjældent været bedre end som den tjekkede kirurg, hvis verden pludselig ramler efter mødet med en 16-årig ung mand (eminent spillet af Barry Keoghan, der også gjorde sig fordelagtigt bemærket i "Dunkirk" ).

Nicole Kidman gør sig også glimrende som kirurgens tilpassede hustru, der gradvist begynder at tage affære, da ægtemanden er i færd med at krakkelere.

Alicia Silverstone får et uventet men velfungerende comeback som drengens forsømte og liderlige mor

Som altid i en Lanthimos-film udfordres vi af filmens manuskriptforfatttere med en vildt raffineret dialog, der på een gang varsler en systematisk tilværelses undergang, men som også antyder og afslører karakterernes erotiske drømme.

Rent visuelt overgår Yorgos Lanthimos og hans fotograf deres tidliger arbejder med billeder af en gold effektiv verden, der ikke rummer plads til ægte liv.

Hvor meget mere der så gemmer sig i THE KILLING OF A SACRED DEER kan diskuteres, men filmen er i al fald et mesterligt instrueret og konsekvent gennemført stykke arbejde.

Original filmkunst af den mest ubehagelige og nærgående slags.