Månedens interview: JOHANNES NYMARK

Hvad betyder HAIRSPRAY for dig?

– Det er en af de festligste af de moderne feel-good musicals, og vi har det SÅ sjovt på scenen. Samtidig er det en musical, som jeg har et ganske særligt forhold til. Jeg så den på Broadway og forelskede mig i den, og så kom filmen med John Travolta, den blev kult for mine kammerater og mig. Så det betyder noget helt specielt for mig at være med.

Mærker du en vis konkurrence ved at stå på scenen med din mand? Og føler du, at det er de samme roller i bejler om?

– Altså, det er ingen konkurrence mellem os, når vi står på scenen sammen. Overhovedet. Når det er sagt, kan man nok ikke nægte, at der kan være roller, som vi begge kandiderer til.

Hvordan har din holdning til Melodi Grand Prix ændret sig – fra før du vandt i Danmark til nu?

– Det har været en kæmpe oplevelse – en af de største i mit liv. I Danmark er det jo ikke alle, der er lige vilde med Grand Prix. Men vi mærkede en helt anden respekt for genren, da vi var i Stockholm.

Du blev af cphculture.dk nomineret som årets mandlige birolleskuespiller for din indsats i filmen “Steppeulven”. Er der andre filmroller i støbeskeen for øjeblikket?

– Ikke noget som jeg kan tale om endnu. Men jeg vil gerne lave flere film og tv. Meget gerne.

Kan man også forvente at se dig i andet end musicals på scenen?

– Ja. Jeg er en del af teatergruppen FELT, der arbejder med Improvisation Field Technique og improviseret langformsteater. Vi skal optræde på Teaterøen i forbindelse med CPH STAGE-festivalen i juni. Det glæder jeg mig til.

Er der nogen chance for, at vi får din pragtpræstation i “Young Frankenstein” på Fredericia Teater at se i København på et tidspunkt?

– “Young Frankenstein” var fantastisk, fordi jeg der fik lejlighed til at lave noget helt specielt. Det er dejligt, når teaterdirektørerne tør satse på at bruge en på ny måde.

Har du nogle ønskeroller i det klassiske repertoire – f.eks. “Pal Joey”? – som du bare må spille på et tidspunkt?

– Ikke som sådan. Men Det Ny Teater skal lave “Book of Mormons” til næste år, og det er en vidunderlig musical, som jeg meget gerne vil være med i.