UDSPRING

★★★☆☆☆

Bag titlen UDSPRING gemmer der sig noget så sjældent som en raritets-kabaret. Teatret ved Sorte Hest er til lejligheden omdannet til forsamlingshus, og nyder man Teater Rio Roses ofte bizarre form for humor, går man heller ikke forgæves denne gang.

Tre generationer kvinder tager imod os med smil, bankoplader og fællessang, og vi udsættes nu for en aften med artisterier af ofte noget skrøbelig kvalitet. Der er skam helt bevidst, selvom fornøjelsen ikke nødvendigvis bliver større af den grund.

Men heldigvis er der absurde indslag nok til nogle gode grin undervejs, omend poesien ved det mislykkede, som vi kender den fra Cirkus Nemo, ofte udebliver her, fordi de enkelte numre ikke virker tilstrækkeligt gennemarbejdede i deres mislykkethed.

Den indsmigrende Anette Katzmann har dog et herligt grotesk nummer, hvori hun underholder med at flå sine lemmer af, og Tove Bornhøft, der også har iscenesat med en vis charme, kan kunsten at tæmme en ubevægelig slange…sådan da. Sammen med den skiftevis joviale og skræmte Marie Mondrup giver de en vidunderlig odiøs udgave af Keld Heicks "Vi skal gå hånd i hånd" – som siamesiske tvillinger! Mondrup giver os tilmed et i sandhed gyldent øjeblik som særdeles udsat assistent for en blind knivkaster.

Carsten Skov spiller og synger dansktopschlagere med en vis sans for stilen – fra tid til anden dog med ny musik, hvilket sjældent gør sangene bedre.

En velfungerende scenografi og nogle ganske festlige kostumer spiller derimod godt sammen, og bidrager ikke uvæsenligt til ovenvejende muntre 70 minutter i selskab med tre modige skuespillerinder, der ikke frygter latteren.