MIN FARS STORE REJSE

★★★★☆☆

Philippe Le Guay var manden, der skabte den charmante "Kvinderne på sjette sal" og som senere drog på "Cykeltur med Molière". Hans elskværdige filmstil emmer af kærlighed til skuespillere, og det nyder 85-årige Jean Rochefort godt af. Han yder en ganske indtagende indsats som aldrende livsnyder med alzheimer, og det er ikke hans skyld, at manuskriptet svigter ham.

Sandrine Kiberlain, der efterhånden må regnes blandt fransk films store navne, skuffer for en gang skyld i en temmelig intetsigende rolle som forsømt datter, der higer efter faderens opmærksomhed. Den rumænske Anamaria Marinca ("4 måneder, 3 uger, 2 dage") falder derimod fint ind i historien i rollen som hårdtprøvet hjemmehjælper med et godt tag på den gamle knark.

MIN FARS STORE REJSE savner i nogen grad substans og den utroværdige historie ender med at irritere. Unødig sentimentalitet gør ikke sagen bedre, men i sidste ende er det ømheden for Jean Rochefort (der bl.a. huskes for Simone Signoret-filmen "Kære ukendte"), som holder filmen – og humøret – oppe.