DEN 5. BØLGE

★★☆☆☆☆

Der er noget nybørstet over Chloé Grace Moretz’ såkaldte skuespillertalent. Uanset om hun står ansigt til ansigt med jordskælv eller aliens, sidder håret altid som det skal. Læbestiften på de fremskudte læber gør hendes let åbne mund konstant kysseklar, selvom hun egentlig burde have andet og tage sig til i denne film.

Forældrene er nemlig døde, lillebroderen forsvundet med en skolebus og jordens undergang synes faktisk lige om hjørnet. Men man er vel filmstjerne – og den slags forpligter efter sigende – og så må enhver form for troværdighed selvsagt vige.

Instruktøren kalder sig J. Blakeson, og det forstår man godt. For trods et par velfungerende effekt-scener slæber dette åndløse sci-fi drama sig afsted. En livstræt Liev Schreiber kan intet stille op mod dette dræbende forsøg på at gå "Hunger Games" og "Insurgent" i bedene.

To nydelige men ikke videre overbevisende unge mænd kæmper om at tvære Miss Moretz’ s læbestift ud – men naturligvis forgæves. For hvis der nu skal laves en to’er, så er det jo vigtigt, at alt sidder, som det skal…