FANTOMDRENGEN

★★★★☆☆

Skulle man have mod på at introducere diverse småfolk til andre former for animation end Disneys og Pixars, så byder Rabalder Bio på en vaskeægte fransk superhelte-film om FANTOMDRENGEN. Tilmed tilført dansk tale, selvom flere af de voksne nok havde foretrukket at lytte til den store franske skuespillere Jean-Pierre Mareilles’ gyldne stemme.

FANTOMDRENGEN er i virkeligheden en 11-årig syg dreng ved navn Leo, der må tilbringe hovedparten af sin tilværelse på et hospital. Her møder han en såret politimand, og opdager, at selvom man tilsyneladende er svag kan man godt gøre nytte.

For Leo kan – når han lukker øjnene, sidder helt stille og koncentrerer sig – forlade sin krop som et andet spøgelse og flyve lige gennem murer og vægge. Det bliver også nødvendigt, for en farlig virus truer med at ødelægge New York, og 11-årige Leo har kun 24 timer til at fange ham. Men hvordan fanger man en forbryder, når man er et spøgelse?

Instruktørerne Jean-Loup Felicioli og Alain Gagnol formår at give superhelte-genren et særlig fransk islæt, og FANTOMDRENGEN havner bl.a. på stripper-natklub, inden den sympatiske historie rundes nydeligt af.

En lille aggressiv hund kaldet Boris sørger for, at vi også har lidt af grine af, og i tilgift får man den knap 8 minutter lange "Vagabond", en ganske flot intro fra The Animation Workshop.

Man skal dog være over 7 år for at få udbytte af filmene, og det bør respekteres.