UNDER HAADY’S SKJOLD

★★★★★★

Hvordan forklarer man børn om flygtningesituationen? Man tager dem som udgangspunkt med i Teatret Zeppelin på vesterbro, hvor en af årets mest markante børneforestillinger for børn over 9 år!) spiller.

Her formår instruktøren Mie Brandt at fortælle en både spændende og poetisk fortælling om store børn på flugt uden alt for løftede pegefingre og med sans for det barnlige univers midt i krigens gru.

Hun får suveræn hjælp af den med rette Reumert-nominerede scenografi Johanne Eggert, der med et væld af bøjelige og mindre bøjelige stammer får skabt et ruinhelvede, skov, skib, storby – ja, alt hvad der indgår i den dramatiske men smukke fortælling om små mennesker i en stor krig. Der er også små fine vink til spytteri, smykketyveri mv. – men med den tiltrængte morale, at man altid hjælper folk i nød.

Samtlige medvirkende i det befriende umage hold gør det glimrende og fortjener at blive nævnt: Jessica Dinnage, Torben Vadstrup, Pernille Hilgart, Rune Antonio Bro og Mie Brandt.

UNDER HAADY’S SKJOLD er en forestilling, som også de voksne kan glæde sig til. Her er tale om børneteater i verdensklasse.