THE DIVERGENT SERIES:

ALLEGIANT – 3D

★★★☆☆☆

Shailene Woodley tager sig en tredje tur som den seje Tris i det lækre designede sci-fi univers, der ligger til grund for Divergent-serien. Men selv hun ser ud til at kede sig, når man tænker på, hvor mange udtryk hun havde i "The Descendants" og "En flænge i himlen".

Hun er omgivet af et væld af flotte fyre, men skuespillertalenterne synes ikke i disse tilfælde at have fulgt med de ydre kvaliteter – snarere tværtimod. Faktisk er det den småkiksede Miles Teller (der huskes fra hovedrollen i Oscar-vinderen "Whiplash"), som løber med opmærksomheden på grund af hans befriende uortodokse spillespil.

Rent visuelt bliver vi forkælet med flere flotte kamerabevægelse under ledelse af Florian Ballhaus, søn af mesterfotografen Michael Ballhaus ("Uskyldens år"). Ballhaus junior er da også allerede hyret til efterfølgeren – jo, der kommer en film nr. 4 – modsat instruktøren Robert Schwentke, hvilket faktisk giver god mening. For dette afsnit af den kostbare føljeton forbliver desværre temmelig uinteressant.