SPIONERNES BRO

★★★★★☆

Steven Spielberg viser sig fra sin mest intelligente side med det stort anlagte kold krigsdrama "SPIONERNES BRO". Han får da også god hjælp af Coen-brødrene Ethan og Joel, der har skrevet manuskriptet sammen med Mark Charman, baseret på virkelige hændelser.

Hollywoods mest driftsikre skuespiller Tom Hanks leverer atter engang en solid præstation af en kaliber, som man aldrig bør tage for givet. Som den tidligere forsikringsadvokat, der pludselig står som Amerikas uofficielle hovedforhandler i en kompliceret sag om fangeudveksling med østlandene, er Tom Hanks i sit es, og udstråler samme stilfærdige sjælelige renfærdighed, som Henry Fonda gjorde det i sine unge dage.

Det er dog Mark Rylance, den store Shakespeare-skuespiller og tidligere chef for The Globe Theatre i London, der gang på gang stjæler billedet med sit raffinerede underspillede portræt af den fængslede russiske spion Rudolf Abel. En Oscar for bedste mandlige birolle ville ikke være for meget.

I tllgift får vi gensyn med gode karakterskuespillere som Alan Alda og Amy Ryan, og rent produktionsmæssigt hører filmen også til i topklassen med sit præcise tidsbillede.

SPIONERNES BRO fortjener at komme på listen over årets bedste amerikanske film, og er i klasse med "Spionen, der kom ind fra kulden" og de bedste James Bond-film. Historien forekommer således endnu bedre end i den storsælgende "Spectre", der i for høj grad dominerer udbudet i de danske biografer i øjeblikket.