SONGS FOR A NEW WORLD

★★★☆☆☆

Egentlig burde forstillingen hedde "Sange for en ny verden", for man har på Sceneriet under Det Ny Teater valgt at oversætte komponisten Jason Robert Browns musical til dansk efter for få år siden at have opført musicalen på originalsproget. Man havde nu foretrukket endnu en Danmarks-premiere, hvilket også var visionen bag genåbningen af Sceneriet, men glædeligt er det dog, at denne musical om fire forliste menneskeskæbner nu findes på dansk.

Desværre virker det nye hold ikke helt så egalt som originalbesætningen. Xenia Lach Nielsen er simpelthen i en klasse for sig, og bekræfter atter, at hun hører blandt vores mest virituose musical-kunstnere. Med stemmemæssig suverænitet behersker hun alle facetter i de til tider krævende sange. Og så er hun både en fortrindelig lystspillerske samt leveringsdygtig, når musicalen kalder på afdæmpet oprigtighed.

Instruktøren Mads M. Nielsen har denne gang ikke i samme grad formået at få de øvrige tre til stråle som skuespillere. Og derfor undgår SONGS FOR A NEW WORLD med sit sort/hvide univers ikke at kede trods en spilletid på under halvanden time.

Christian Berg, der har overladt klaveret til Jesper Frank Christensen, har stadig en varm og fyldig stemme, men hvis han vil overbevise os om, at han også er skuespiller, bør han skrue ned for machoattituden, der gør hans præstation uhensigtsmæssig entydig. Christoffer Brodersen har heller ikke mange udtryk, og hans stemme synes at egne sig bedre til mere poppede Disney-musicals. Endelig er der Frederikke Vedel, der synes at være sluppet nogenlunde heldig fra oversættelsen, men som ofte glider på tonerne i stedet for at ramme dem, og hvis sødladne spil i passager bliver for meget.

Heldigvis er Xenia Lach Nielsen så god, at hun i sig selv gør forestillingen seværdig og man må derfor håbe, at Det Ny Teater finder opgaver til hende på store scene i de kommende sæsoner.