MONSTERFAMILIEN

– den uperfekte mission

★★★☆☆☆

Familien Ønskeben minder om en helt ordinær familie, men det er den ikke – og sådan er det vist med mange familier? Men denne familie kan forvandle sig til diverse former for monstre – fra Frankenstein og mumie til varulv og vampyr.
Det bliver aktuelt, da familiens venner kidnappes, og familien Ønskeben lærer samtidig med redningsaktionen værdien af sammenhold i familien.

"Monster Family 2" hedder filmen ganske sigende på originalsproget, og Holger Tappes iscenesættelse synes også primært at være styret af målsætningen "Mere af det samme". Men det er efterhånden fem år siden, at den første animationsfilm om denne aparte familie havde premiere, så det behøver ikke at være et problem. Man behøver heller ikke at have set etteren for at have udbytte af to’eren.

De danske stemmer fungerer som helhed okay, omend de ældre skuespillere klarer sig bedre end de yngre. Man bliver så hurtig træt i filmens overgearede passager, hvor stemmerne når et skingert niveau, der ikke gavner totaloplevelsen.

Men heldigvis byder MONSTERFAMILIEN – DEN UPERFEKTE MISSION også på rustik humor og genkendelige fjollerier, som de mest pjankede publikummer nok skal forstå at værdsætte. Nogen stor animationsfilm er den dog ikke.