JUL I BAKKEKØBING

★★★★☆☆

Selv idag er der mange, der husker den norske dukkefilm "Bjergkøbing Grand Prix", der i 70erne blev en uhørt stor
biografsucces.

Nu har man mulighed for at nyde flere af de elskede dukker igen i JUL I BAKKEKØBING. Her drejer historien sig ikke om et ræs, men om hvorvidt det bliver en hvid jul. Det håber den hårdt trængte avisredaktør, så han kan sælge flere aviser, og derfor stjæler han den snemaskine, som Reodor Felgen netop har opfundet. Maskiner kan dog være svære at styre, men så er det godt, at man kan gøre sig usynlig og derved komme beboerne i Bjergkøbing til undsætning.

Rasmus A. Sivertsen har drejet en munter sag, som også voksne kan holde ud. Målgruppen er nok især de lidt mindre børn, som synes det ser sjovt ud, når tingene bevæger sig uden at man kan se, hvem der flytter dem. De voksne nyder henvisninger til Berlinmurens fald og selvangivelsen. For anmeldere forekommer filmens portræt af en kulturjournalist særligt festligt.

JUL I BAKKEKØBING er en sød og sjov lille film, som egner sig perfekt til en lille udflugt op til jul. Man ærgrer sig lidt
over, at rollebesætningen virker så uopfindsom. Således har Lars Brygman også en central rolle i den anden premiereaktuelle animationsfilm "Ernest & Celestine". Men det går heldigvis næppe udover børnenes oplevelse.