GRÆSTED REVYEN 2017

★★★★★☆

Årets revy i Græsted er simpelthen det bedste på de kanter i flere år. Med Gordon Kennedy som instruktør har man fundet melodien, og kan byde velkommen til en folkelig og fornøjelig sommerrevy.

Revyfatter René Richardt har sjældent virket mere dynamisk på en scene, men får samtidig også lejlighed til at formidle en stille raffineret tekst i rollen som præsten, der begraver "lille Skat". René Richardt udgør ligeledes en god kontrast til John Batz i flere numre – ikke mindst i "Tips for enlige mænd", hvor de får en del genstande, inden vasketøjet er ordnet.

John Batz danner også et herligt umage par med Christine Exner som henholdsvis Tulle og Mette til velkendte toner fra musicalen "Grease". Sangligt nok lige i underkanten, men ideen er sjov, og så bliver den spillet til succes med musikalsk assistance fra kapelmester Henrik Schrøder.

Christine Exner låner også god energi til en række andre indslag, og har selv skrevet et sødt lille nummer om hjemmerøveri, hvori en ældre dame får besøg af en særdeles suspekt gæst (vittigt fremført af Troels Malling).

Samme hr. Malling står alene på scenen i et af forestillingens højdepunter – som rummelig lærer med ikke så få arbejdsskader. Desværre må vi undvære hans imodståelige hypokonder i år, men han formår alligevel med sit poetiske kropssprog og sin sans for detaljer at få maksimalt ud af rollen som nørdet medlem af "Twisterne".

Tekstniveaut daler lidt i anden del, men det afsluttende Shubidua-potpouri gør alligevel, at vi slutter aftenen af på festligste vis. Og når så buffeten rent faktisk synes så lækker sóm tilfældet er, kan det være svært at bevare pessimismen. Tværtimod får man lyst til at opforde alle til at besøge Græsted kro. For som det hedder i revyens undertitel: "Hvor galt kan det gå?"