NISSEFULD OG PÅ RULLESKØJTER

★★★★☆☆

Der er heldigvis ikke langt mellem snapsene på Café Liva, hvis juleforestilling nok skal sprede glæde ovenpå en god
julefrokost. Især heteroseksuelle mænd af en vis alder med hang til våde varer, TV og kønne piger vil forstå at værdsætte forestillingen, men alle bør kunne more sig over revyens gennemgående figur, den gyldenblonde Paul Potts-wannabe Ronnie Hartmeyer (en vidunderlig morsom Michael Hasselflug). Med en vibrato, der lader hånt om bogstavernes placering kaster Ronnie-drengen sig dristigt ud i et stadig mere bizart julerepertoire, der spænder fra "Et barn er født i Bethlehem" til "Vinterbyøster".

Men også pigerne kan være med og lægger stærkt ud i TV-serien "Nyhavnsbroen" – med slet skjulte parodier på de sammenbidte kvindelige hovedkarakterer i "Broen II" og "Forbrydelsen". Med-instruktør Lars Knutzon dukker også op på det hvide lærred og efterlyser naturligvis den kvindelige hovedkarakter i "Borgen", en serie, han selv medvirkede i.

Især Mette Marckmann får lov til at blomstre bl.a. som teenage-tøs i nummeret "Swag juleaften", som hun selv har været med til at skrive sammen med forestillingens hovedforfatter og instruktør Jacob Morild – og som minder rigeligt om et Vicki Berlin-nummer fra Nykøbing Falster-revyen for et par sæsoner siden. Det siger noget om Mette Marckmanns talent, at hun næsten formår at gøre en tynd tekst som "Ding Dong" spiselig, men hverken hun eller Anne Pagh kan redde plathederne i "Hår på nissen", et nummer man roligt kan fjerne.

Men ellers er det mest pletskud for Morild og co. – og når den veloplagte trio så får musikalsk hjælp af Morten Wedendahl, så begynder julehumøret virkelig at trænge sig på.