CASPER CHRISTENSEN KOMPLEKSET

★★★☆☆☆

Jakob Weis har skrevet en dramatisk satire ikke om men snarere omkring TV-fænomenet Casper Christensen. Den kække gulddreng, der blev den mest magtfulde mand i den danske underholdningsbranche, skal man dog ikke forvente at se gestaltet på scenen. Derimod møder vi en lille gruppe skuespillere, der håber på et møde med manden, hvis navn garanterer succes.

Rammen er en TV-sitcom á la Christensens egen "Langt fra Las Vegas" – komplet med dåselatter og syntetisk kontorlandskab. Marcus Aurelius Hjelmborg har komponeret en fin lille jingle, der giver det helt rette anslag. Ligesom i tv-serien "Klovn" (og dens amerikanske forbillede "Curb Your Enthusiasm") spiller skuespillerne tilsyneladende sig selv – men kun tilsyneladende.

Anders Juul fremstår som den unge og mest ivrige aspirant, som synes villig til at gøre hvad som helst for berømmelse.
Benjamin Boe Rasmussen må som blød mand tage til takke med at blive omtalt som Ditte Hansens mand, men viser heldigvis at han fortjener selvstændig opmærksomhed. Og så er der Lotte Andersen, der serverer sin forbitrede diva med en ret forrygende indædthed. I receptionen sidder den håbe- og talentfulde Filippa Svenson, der altså ikke bliver bollet i røven af Casper Christensen, selvom man måske ku tro det.

Instruktør og teaterchef Pelle Koppel får veloplagte præstationer ud af sit hold, men indtager selv en skurkerolle i teksten, omend kun på manuskriptplan.

I anden akt, hvor vi kommer bag kulisserne, har Jacob Weis sværere ved at holde boldene i luften, og det gavner heller ikke at store dele af teksten formidles via TV-skærme eller med dårlig lyd. Der fandt Christian Lollike en bedre balance med ALL YOUR DREAMS COME TRUE, der også var ude på i en kritik af den forløjede kultur, som vi overfodres med i disse år.

Her virker pointerne svagere, og man burde nok have spillet uden pause i halvanden time, og så taget højde for det i
scenografien. Nu forlader vi teatret underligt uforløste, men med et lille smil på læben ved tanken om en ganske spøjs første akt med mange skæge replikker og pointer.