THANKS FOR SHARING

★★★☆☆☆

Sexafhængighed er åbenbart blevet et presserende samfundsproblem, siden vi skal se hele to spillefilm om emnet alene i denne måned. "Don Jon" havde en rap og let humoristisk vinkel på emnet, mens man tager problemet mere alvorligt i THANKS FOR SHARING uden helt at miste humoren.

Vi følger tre mænd, der alle har deres problemer at slås med. Mark Ruffalo underviser andre i at styre deres afhængighed, men får atter problemer, da han forelsker sig i drømmepigen (Gwyneth Paltrow). Hans kollega Tim Robbins har for længst lagt sit alkoholmisbrug bag sig, men de skader, han forvoldte dengang – ikke mindst i forhold til sønnen – plager dem stadig. Endelig er der Neil (Josh Gad), der blir dømt til at gå i behandling og mister sit job, før han får hjælp fra en sex-afhængig pige ("Pink" alias Alecia Moore).

Stuart Blumberg fremstår som en såre konventionel instruktør rent visuelt. Til gengæld har han godt styr på sine spillere, der alle giver respektable præstationer. Manuskriptet har instruktøren forfattet sammen med Matt Winston, og det rummer heldigvis tilstrækkeligt med friske replikker til, at vi føler os pænt underholdt. Stuart Blumberg var da også medforfatter til det lesbiske familieportræt "The Kids Are Allright", og en lignende medmenneskelighed finder man i THANKS FOR SHARING, som trods fejl forekommer mere udholdelig end så mange andre af de aktuelle komedie-dramaer.