THE COUNSELOR

★★★☆☆☆

Fem af Hollywoods mest atraktive stjerner støder sammen i dette ferme men kyniske narko-drama.

Ridley Scott har styr på tropperne, og fortæller genresikkert sin historie, omend uden personlighed og varme. Atter en gang kan han ikke styrer sig, og filmen ender i en gang blodsplat, der virker plat.

Hotte Michael Fassbender spiller advokat for en fængslet kvinde, hvis søn han får løsladt. Det spænder imidlertid ben for en handel med en farverig narkogangster (veloplagte Javier Bardem). Snart er også advokatens forlovede (uimodstålige Penelope Cruz) i fare, og selv Brad Pitt (nu med comboyhat og hestehale) skal ikke vide sig for sikker. Camoron Diaz viser en ny uhyggelig side af talentet som narkogangsterens beregnende kæreste, og filmen byder desuden på gensyn med flere gode karakterskuespillere bl.a. Rosie Perez og Bruno Ganz.

THE COUNSELOR er sådan set lækkert skruet sammen, selvom musikken – en tam Ennio Morricone-efterligning trækker ned. Desuden fremstår filmen lidt for cool og kalkuleret for sit eget bedste. Og dermed kommer den uvilkårligt til at bekræfte Ridley Scotts renomé som en kyndig håndværker uden sjæl.