DANISH MUSIC AWARDS 2013

★★★★☆☆

Årets Danish Music Awards blev flot skudt igang af en supertjekket Burhan G, der fik Forum til at rocke allerede fra
starten.

Værtsrollen havde man dog lagt i hænderne på den sædvanligvis kiksede Anders Breinholt, men han viste mere kant end ellers – ikke mindst da han kyssede den ene halvdel af Nick & Jay midt på munden. Nick så dog ud til at være kommet sig over overraskelsen, da han og Jay modtog endnu en pris.

Den store publikumspris gik dog til Mads Langer, efter at Shaka Loveless havde nappet titlen som årets sanger. Langer trykkede den også grundigt af på scenen sammen med den danske Justin Bieber, Christopher. Sidstnævnte stod bestemt distancen, og viste sig tilmed som en bedre skuespiller end Langer i en lille sketch, hvori de skulle agere fans af hinanden.

Aftenens topscorer blev ikke overraskende Marie Key, der bl.a. snuppede titlerne årets sangerinde, årets hit, årets album og årets sangskriver. Det følelsesmæssige højdepunkt indtraf, da Shubidua indtog scenen for at modtage årets hæderspris. Forsangeren Michael Bundesen var nemlig henvist til at sidde i kørestol efter en blodprop, men stemmen havde heldigvis ikke taget skade. Prisen blev overrakt af en hæs Thomas Helmig, der også fik megen hjælp fra koret til et medley af sine sange.

Rasmus Seebach var dermed i god form, og vi fik bl.a. et genhør med “Vild med dans”-sangen “Olivia”. Det virkede på den baggrund absurd, at Seebach end ikke var nomineret som årets sanger.

Blandt aftenens gæster sås borgmester Frank Jensen, der ikke havde opfanget navnet på den kategori, som “Quadron” lige havde vundet – årets nye navn.

For TV2 blev DANISH MUSIC AWARDS 2013 derimod en succes – men efter Gaffa-priserne kunne det også kun gå fremad for den danske musikbranche.