TAG MIN HÅND

★★★★☆☆

Lars Kaalund får sig en sikker debut som spillefilmsinstruktør med TAG MIN HÅND. Han er tydeligvis fortrolig med genren romantiske komedier og har selv lyst op i flere af dem som skuespiller bl.a. den moderne klassiker "Den eneste ene" af Susanne Bier.

Også i TAG MIN HÅND er der en sej kvinde i centrum, selvom hun ikke altid føler sig sådan. Mille Dinesen leverer en ganske sympatisk præstation som skilsmisseramt læge. Dinesen forekommer mere underspillet, end når hun spiller "Nynne" eller "Rita", og det klæ’r hende faktisk. Man kunne godt ønske sig, at hun rent vokalt fik større variation i spillet, dialekten synes f.eks. altid den samme. Det skulle nødigt gå hende, som det gik Kirsten Walther, der på trods af et alsidigt talent blev låst fast i den samme type roller på film.

Man havde næsten glemt, at Ulrich Thomsen også kan være morsom, men det er han som sløv ægtemand, der kun kommer op i tempo, når der er penge at spare i boligen ved en hurtig skilsmisse.

Vi fatter derfor ikke, hvorfor den fraskildte læge til stadighed ignorerer den flotte Casper Crump, der i den grad illuderer som karismatisk kollega på det samme hospital som hende selv.

Men Mille Dinesens mor har nok at se på hjemmefronten, hvor sønnen (kært fremstillet af Jasper Svabo) forsømmes til fordel for en ung elsker (kækt spillet af Troels Kortegaard Ullerup).
Morten Dragsteds manuskript undgår de værste klicheer, og TAG MIN HÅND fremstår som et ganske forsvarligt bud på en moderne datefilm, hverken mere eller mindre.