FORFØRT

★★★★★☆

Instruktøren Safy Nebbou specialiserer sig tilsyneladende i psykologisk interessante spillefilm med stærke skuespillerinder i front.

Gennembrudsfilmen "L’empreinte de l’ange" fra 2008 bød på pragtpræstationer af blandt andre Catherine Frot som stalker og Sandrine Bonnaire som ofret, mens FORFØRT ("Celle que vous Croyez") er et topmøde mellem Juliette Binoche ("Den gode hustru") og Nicole Garcia (stjerne siden Alain Resnais’ "Min onkel fra Amerika").

Juliette Binoche spiller en kvinde, der har psykiske problemer efter at hendes mand har forladt hende til fordel for en yngre kvinde. Via nettet får hun selv kontakt med en yngre mand og hun udgiver sig selv for at være en ung kvinde. Det bliver efterhånden et problem efter at han gerne vil mødes med den unge kvinde, som han ikke ved er fiktiv. Men pludselig tager konflikten en uventet drejning, som selv hendes psykolog (Nicole Garcia) har svært ved at håndtere.

Juliette Binoche har næppe været bedre på film i dette årti, og Nicole Garcia spiller hendes psykolog med en afdæmpet form for årvågenhed og styrke, der gør indtryk. Det er deres samspil, der skaber filmen. I tilgift får vi et par udmærkede birolleindsatser af yngre talenter som François Civil og Guillaume Gouix, men også gensynet med Charles Berling fra "De latterlige" og "Kemisk rens" er velgørende.

FORFØRT ender som moden filmfortælling om en umoden kvinde, der i sig søgen efter en form for kærlighed overtræder alle etiske grænser.