MINE HELTE

★★★★☆☆

Éric Besnard har drejet en hjertevarm komedie om Maxime (Clovis Cornillac), en svigtet familiefar, der finder trøst hos sine mildest talt alternative forældre.

Det forstår man godt, for de spilles ganske henrivende af Josiane Balasko ("Pindsvinet") og Gérard Jugnot ("Koret"). Moderen er en rebelsk kælling, der ikke går af vejen for lidt klammeri med politiet for at redde en lille dreng fra landsforvisning, og faderen begiver sig på såkaldte svampeture, som i virkeligheden er et påskud for usund mad, alkohol samt besigtigelse af badenymfer.

Men ligesom filmens instruktør har de begge hjertet på rette sted, og man tilgiver gerne en vis hang til sentimentalitet mod filmens slutning.

I tilgift får man et rørende gensyn med den aldrende komiker Pierre Richard ("Skyg den høje lyse med den sorte sko"), som stadig kan få os til at smile.

Billedmæssigt skal man dog ikke have store forventninger, det er og bliver den søde historie og gensynet med de franske filmveteraner, der giver filmen dens største kvaliteter – men det er skam heller ikke at kimse af.