SKAMMERENS DATTER 2

★★★★★☆

Anden del Østre Gasværks imponerende musical-version af Lene Kaaberbøls fantasy-epos “Skammerens datter” lever heldigvis op til første del. Man skal dog ikke forvente et hit-orienteret værk, men snarere en dramatisering hvor sangene og måske især Lasse Aagaards musik støtter op om historiens særlige univers. Bertil Färnlöfs musikalske arrangementer låner sammen med Klaus Risagers lydkulisser den helt rigtige autencitet til en eventyrverden af igår med drager og søuhyre.

Frede Gulbrandsen sørger atter engang for, at der er fart over feltet samtidig med de sceniske løsninger sidder lige i øjet. Astrid Lynge Ottosen har også stor ære af forestillingen med sine smukke farvevalg i kostumer og scenografi, og Brian Njies lysdesign bidrager i den grad til at skabe stemning på scenen.

Amalie-Marie Nybroe Fjeldmose synger stadig nydeligt som Dina og som Rosa charmer Sara Viktoria sig atter ind i alles hjerter. Man konstaterer endnu en gang, hvor alsidig en skuespiller Simon Stenspil er blevet og overvejer om han ikke snart er klar til en bærende hovedrolle. Carl-Christian Riestra kæmper derimod stadig med sproget (nej, det hedder f.eks. ikke “drabt” men “dræbt”!), men det kan der jo heldigvis arbejdes med.

Man havde denne gang gerne undværet gengangere fra Folketeatrets rædsomme “Valhalla”, men nyder derimod Hanne Hedelund og Birgitte Raabergs ordudvekslinger ligesom Nis Bank-Mikkelsen heller ikke kan sige en replik forkert. Nævnes bør også Karin Ørums fabelagtige dyr.

Så der er meget at glæde sig over på Østre Gasværk, som fortjener et stort tillykke med, at forløsningen af dette ambitiøse projekt står mål med ambitionerne.