DIEGO MARADONA

★★★★☆☆

Med udgangspunkt i årene 1984-1991, hvor Diego Maradona blev tilknyttet S.S.C. Napoli, fortælles historien om verdens førende fodboldspillers storhed og fald.

Fodboldbedrifterne taler for sig selv, men Diego Maradona prøvede allerede stoffer, da han spillede for F. C. Barcelona uden de store fodboldmæssige triumfer. Utroskab og et barn udenfor ægteskabet lagde et ekstra pres på Maradona, der i lang tid fornægtede faderskabet. Samtidig voksede narkoforbruget og dermed også tilknytningen til den italienske mafia.

Asif Kapadia har fået adgang til 500 timers usete filmoptagelser bl.a. den lokale tv-dækning i Napoli, og man får virkelig en fysisk fornemmelse af den turbolente tid i Napoli.

Vendepunktet blev, da Italien og Argentina skal mødes i en VM-semifinale netop i Napoli, hvor en straffespark-konkurrence falder ud til argentinernes fordel. Dog ikke til Maradonas, som herefter blev betragtet som en forræder i den by, som han skaffede så mange fodboldssejre.

Dopingskandale og narkobesiddelse gjorde ondt værre og selvom han slap med en betinget dom og en gigantisk bøde, så blev det enden på hans fodboldeventyr. Som et lille plaster på såret oplevede han dog at blive forenet med den søn, han havde så svært ved at anerkende, og som ligeledes bære navnet Diego.

DIEGO MARADONA er muligvis ikke den definitive film om Maradona, dertil beskæftiger den sig for lidt med hans opvækst og starten på fodboldkarrieren. Men den er absolut seværdig og en åbenhjertig Diego Maradono bidrager også selv til filmen med kommentarer på lydsporet og via diverse klip.

Vi får medlidenhed med ham, når han som en nedbrudt fysisk hæmmet mand grædende må erkende sine fejl og begrænsninger på TV. Men vi må også sande, at der med berømmelsen følger et ansvar, som langt fra alle magter at leve op til.