Månedens interview:

PETER JÖBACK

Peter Jöback står suverænt som Nordens største musicalstjerne lige nu. Efter Broadway-triumfen som "The Phantom of the Opera" er han draget på turné med sit show I LOVE MUSICALS samtidig med at CD-udgaven ligger i toppen på diverse hitlister.

"Den største forskel på at lave musicals i norden og på Broadway er rutinen. Den lange tradition for musikteater – den ligger i blodet. Mangfoldigheden af kunstnere – håndværket. Jeg udviklede mig meget, da jeg boede der. Man løfter sig, når man er omringet af en sådan mængde talent. Inspirerende! Det var især utroligt givende at få lov at arbejde med en legende som Hal (Harold) Prince, som iscenesatte mig på Broadway nogen dage.

Det overraskede mig, at jeg fik så fantastisk en modtagelse derovre. Jeg ved, at jeg er god, men at det gik så godt, som det gjorde var så vidunderligt, eftersom jeg har arbejdet meget på at udvikle mig som skuespiller og kunstner. Det var også en enorm ære at blive udvalgt til at synge ved Tony Awards (Broadways svar på Oscar-uddelingen) i år."

Peter Jöback har medvirket i musicals, siden han var barn. Det store kunstneriske gennembrud kom med rollen som Robert i Abba-drengene Bjørn Ulveaus og Benny Anderssons musikalske mesterværk, "Kristina Från Duvemåla". Jöback skabte også travlhed ved billetlugerne i Danmark, da han påtog sig opgaven som den dekadente konferencier i Gladsaxe Teaters "Cabaret".

"Jeg mindes tiden i København med stor glæde! Det var desuden vældigt inspirerende at spille overfor Paprika Steen og Charlotte Munck.

Jeg vil gerne optræde og turnere i Danmark igen. Jeg håber, vi kan komme med min forestilling "I Love Musicals" – den ville passe godt til Tivoli!"

Lige nu har Peter Jöback dog hænderne fulde og er netop gået i gang med indstuderingen af titelrollen i Stephen Sondheims "Sweeney Tood" på Stockholms Stadsteater.

"Nu hvor jeg skal spille "Sweeney Todd", så føler jeg, at jeg har fået lov at spille næsten alle mine drømmeroller. Men jeg
er skam åben overfor forslag. Jeg vil allerhelst være med til at skabe noget nyskrevet! Det er mest spændende."

Peter Jöback har da også sagt ja til at medvirke i en sceneudgave af Susanne Biers Melodi Grand Prix-film "Hånden på hjertet" (også kendt som "Livet er en schlager").

Jöback har også snuset til filmbranchen og bl.a. spillet overfor selveste Pernilla August.

"Jeg har en stor længsel efter at filme igen – måske er tiden kommet? Håber jeg får chancen for at spille en rigtig god
filmrolle snart!"

Kan man også forestille sig, at vi kommer til at se Peter Jöback i en rolle i et skuespil?

"Ja, bestemt. Har selv nogle ideer og er åben for nye…"