REACHING FOR THE MOON

★★★★★☆

Brasilianeren Bruno Barreto er i Danmark mest kendt for det Oscar-nominerede gidsel-drama "Fire dage i september" med Fernanda Torres, Alan Arkin og Fernanda Montenegro. Nu slår han til igen med et overdådigt kostumedrama om den Pulitzer-prisbelønnede digter Elizabeth Bishop, der slog sig ned i Brasilien i 1951. Her levede hun i en årrække sammen med den anerkendte arkitekt Lota de Macedo Soares og dennes exkæreste og adopterede barn.

Bruno Baretto fortæller en befriende og kompleks kærlighedshistorie med stor menneskelig generøsitet. Via Maura Pinheiros udsøgte billeder sanser vi både 50ernes Brasilien og den gloriøse brasilianske natur.

For Miranda Otto er rollen som den Pulitzer-prisbelønnede digter Elizabeth Bishop det foreløbige højdepunkt i filmkarrieren. Hun besidder både sarthed og elegance, men fremfor alt den mystisk, som det kan være fatalt at forelske sig i. Glória Pires er ikke mindre fremragende som den dominerende Lota, og for en gang skyld kommer vi udover filmklichéerne mht piger i mandetøj og lærer personen indeni at kende.

REACHING FOR THE MOON har et episk flow á la "Mit Afrika", men må også regnes for et af de smukkeste portrætter af et lesbisk kærlighedsforhold, vi endnu har set på film.