Månedens CD:

PETER JÖBACK

I LOVE MUSICALS

(Sony Music)

★★★★★★

I disse måneder turnerer Peter Jöback med sin anmelderroste hyldest til musicalgenren, I LOVE MUSICALS, og man kan ærgre sig over, at programlæggerne for Tivolis koncertsal har sovet i timen, så vi herhjemme gik glip af nordens største musicalstjerne umiddelbart efter hans Broadway-triumf.

For som det fremgår af CD’en af samme navn, så er Peter Jöback på toppen af sin ydeevne, og mestrer både det storladne og det intime. Han har sammensat et udsøgt program af gammelt og nyt, kendt såvel som mindre kendt. Stockholm Sinfonietta bakker Peter Jöback op på storslået vis og CD’en rummer desuden gæstevisitter fra udenlandske kolleger.

Fra Abba-drengenes mesterværk "Kristina Frän Duvemåla", der gav Peter Jöback hans kunstneriske gennembrud som Robert, får vi "Gold Can Turn To Sand", den engelsksprogede udgave af hans hovedsang. London-triumferne i "Miss Saigon" og "Witches of Eastwick" er naturligvis også repræsenteret på scenen ligesom hans succes som konferencieren i "Cabaret" på Gladsaxe Teater.

Men vi får også numre fra forsømte musicals som "Anyone Can Whistle" og "Sunset Boulevard". Den medrivende "You’ll Never Walk Alone" fra "Carousel" minder om, at selv en af slagsangene fra de engelske fodboldkampe har rødder uden for banerne.

Jöbacks Broadway-eventyr fejres med hele to numre fra "The Phantom of the Opera" og så giver CD’en os en forsmag på to kommende Peter Jöback-produktioner. Fra "Sweeney Todd" får vi således "Epiphany" og fra en kommende sceneudgave af Susanne Bier-filmen "Livet er en schlager" præsenteres "Annars Vare jag inte jag". Det lover godt.