Månedens CD:

VISER GENNEM FEM ÅRTIER

★★★★★☆

Danmarks national-troubadour Erik Grip fejrer 50-års scene-jubilæum med en særudgivelse kaldet VISER GENNEM FEM ÅRTIER. Her finder man 11 fornemme eksempler på Erik Grips enestående evner som visefortolker og komponist.

At skrive at Erik Grip er still going strong, ville være misvisende, for råstyrke har aldrig været Grips særkende, men derimod det sarte, det fine og det følsomme.

Det mærker man allerede i "Natten til Mandag", som Bo Green Jensen har skrevet en enkel og smuk tekst til. Erik Grip får også gjort Frank Jægers billedrige tekster tilgængelige for et nutidigt publikum, men måske er han allerfinest, når han formidler Ludvig Holsteins "Der er i dag et vejr" til egen melodi. Vi kender alle Kim Larsens syng med-udgave fra dennes solo-debut "Værsgo", men Gribs hverdagspoesi får os i højere grad til at lytte til Holsteins lyriske ordvalg.

Henrik Gundes rolle på denne CD fremgår ikke af coveret, men mon ikke han kan tilskrives det sublime klaverspil, der på forbilledlig vis ledsager Erik Grip og hans guitar?

Trykte sangtekster skal man heller ikke forvente, men så er der jo også så meget desto mere grund til at lytte til CD’en endnu en gang.

Naturen og kvinden synes at være de røde tråde i Grips kunstneriske virke, og på sin egen stille måde har han formået at forgylde den danske sangskat i et halvt århundrede. Det skulle vel nok være fem stjerner værd – en for hvert årti. Ledsaget af et "tak for sangene, Erik".