BURNT

★★★☆☆☆

At Bradley Cooper er en lækkerbisken kan de fleste vel blive enige om? Men denne gang er det dog andre delikatesser, som løber med opmærksomheden. Nemlig dem vi finder på de tallerkner, der ubarmhjertigt flagrer fordi os i BURNT.

Instruktøren John Wells er primært kendt som producent og forfatter, men instruerede Meryl Streep og Julia Roberts til Oscar-nominerede præstationer i FAMILIEN. BURNT fremstår også som Coopers forsøg på at opnå en nominering i 2016, men det skal han nu ikke gøre sig for store forhåbninger om. For selvom han yder en habil indsats som michelin-kok med hårdtslående økonomiske problemer, fremstår filmen for glat for sit eget bedste.

Sianne Millers karakter svigtes en smule på manuskriptplan og selvom også Alicia Vikander (som vi snart skal nyde i Oscar-favoritten "The Danish Girl") tager sig særdeles attraktiv ud, føles hendes rolle som opofrende ex noget underudviklet. Uma Thurman tegner et giftigt portræt af en bitchy madanmelder, og Emma Thompson spildes utilgiveligt i en temmelig intetsigende rolle.

Omar Syr, César-vinder for "De uovervindelige", bliver ikke overanstrengt af et sparsomt antal replikker, hvorimod Daniel Brühl (fra den tyske komedie "Goodbye Lenin") får en del ud af sine ord. I det hele taget hører scenerne mellem Brühl og Cooper blandt filmens fineste.

BURNT er ikke nogen dårlig film, men omvendt virker den som en forspildt (eller måske snarere forbrændt?) chance for at sige noget sandt om det brutale restautionsbranche.