FLYVEMASKINER – 3D

★★★★☆☆

Folkene bag de populære tegnefilm om "Cars" er nu gået i luften – og tilmed i 3D. Pauw-farverne er blevet erstattet af bløde pastelfarver, som især appelerer til de lidt mindre børn, og bilerne har man parkeret på tilskuerrækkerne. Men den gemytlige tone blandt filmens karakterer genkender man, og tempoet forekommer mindre hæsblæsende end på racerbanen.

Vi får et utal af luftture – men heldigvis igennem varierede landskaber og arkitekturer, da den centrale flykonkurrence strækker sig over det meste af kloden. 3D effekterne fungerer – men kunne måske være udnyttet endnu flottere i luften – emnet taget i betragtning.

Historien om den lille landlige flyvemaskine, der har ambitioner om andet end at sprøjte marker har charme. Man har kælet for de humoristiske detaljer uden at figurerne skal sige "fuck" og det der er værre hele tiden. Og så er det dejligt med en børnefilm, der taler imod sprøjtning med giftstoffer, går ind for genbrug og fordømmer doping.

Så man kan roligt overvinde enhver form for flyskræk og tage ungerne med i biffen til denne tegnefim, men husk nu 3D-briller!