DAGEN FØR

★★★★☆☆

"Gasolin" blev i sin tid startsskuddet til en sand bølge af teater-koncerter på Aveny-T, så selvfølgelig er det også her, at Kim Larsen får sine solo-sange gennem maskineriet. Selvom der naturligvis er gengangere fra Gasolin-koncerten, så bør instruktøren Elisa Kragerup roses for også at have valgt nogle sjældenheder.

Vi kommer på rejse i det Larsenske univers og det naivistiske næsten barnlige i Kim Larsens tekster understreges af fem kapable spillere iført sparkedragter og omgivet af et legetøjstog. Men bagagen vokser gradvist og børnene ligeså – eller er de bare forklædte som voksne?

Elisa Kragerups iscenesættelse og Jeanett Albecks tekstbearbejdelse vil nok provokere nogle Larsen-fans – for de stryger ham ikke med hårene, men afslører en lidt selvmedlidende mand med en gammeldags kvindeopfattelse. Det sidste fremgår især da Kragerup lader en kvinde – Rikke Bilde – fortolke "Kvinde min" med våde øjne – fordi hun er omgivet af rå løg! Her gør Kragerup nar af Larsen, men mod slutningen får Rikke Bilde heldigvis mulighed for at synge igennem, så vi også mærker kraften i Kim Larsens kærlighedserklæring.

Man har før set et hav af kufferter være hovedindgrediensen i en scenografi, men aldrig før oplevet Kitt Maiken Mortensen
fortolke "papirklip" fra indersiden af en kuffert! Nyt synes det at være for Jimmy Jørgensen at gå i damesko, men vokalt er
han på hjemmebane i "Masser af succes".

Stjernefrøet fra Ålborg, Carsten Svendsen har varme i såvel stemme som udstråling, men først i anden akt får han lov til at slippe den gamle hankat ud af skabet og vise talentets format.

Sidst men ikke mindst tøffer originalen Kristoffer Fabricius rundt og får med megen lune og en næsten Larsensk umiddelbarhed sunget sangen til "Rita".

DAGEN FØR har med andre ord mange kvaliteter, men den altomsluttende magi, der ramte Anne Linnet-koncerten på Edison, indfinder sig desværre ikke. Derfor bliver DAGEN FØR aldrig mere end en god forestilling.