RUSH

★★★★☆☆

Racerløb har fået dannet grundlaget for en stort anlagt spillefilm. Mest berømt er vel John Frankenheimers tredobbelte Oscar-vinder "Grand Prix" fra 1966, der rent teknisk satte ny standart for, hvordan man kunne filme hurtige biler i fart.

Ron Howard går en anden vej og tager med sin racerfilm udgangspunkt i en virkelig historie. Nemlig det legendariske opgør mellem britten James Hunt og østrigske Niki Lauda. En klassisk rivalisering mellem skønheden og udyret, der fokuserer på karakterudvikling fremfor effekter.

Ron Howard har altid haft sans for at lave store Hollywood-film, der ikke taler ned til publikum, og RUSH bekræfter dette ry. Han får god hjælp af sine skuespillere, der forekommer perfekt valgt til deres roller. Chris Hemsworth giver glamour-køren Hunt et menneskeligt ansigt og en ualmindelig flot krop. Men gang på gang stjæler Daniel Brühl billedet som den lidet populære men dybt seriøse Lauda. Også Alexandra Maria Lara, der spiller hans kone, når at gøre sig positivt bemærket.

RUSH vinder ikke nyt terræn for filmkunsten, men man kan ikke fratage den gedigen underholdningsværdi og elementær spænding.