THE HEAT

★★★☆☆☆

To af tidens mest populære komedienner drøner sammen i THE HEAT, en ganske typisk "buddy"-farce – men nu med to politi-kvinder i front.

Den tjekkede men upopulære karrierekvinde Sarah (Sandra Bullock) sendes til Bostons narkokvarter for at opklare en forbrydelse, og tvinges til at samarbejde med den sløsede men betydelig mere folkelige Shannon (Melissa McCarthy). Instruktøren Paul Feig satser ikke på raffinementer, men har på den anden side en god fornemmelse for forskellighederne i de to skuespillerinders talent og udstråling, og det er denne modsætning, der giver filmen sit drive og sit humoristiske overskud.

Sandra Bullock er perfekt som duksedåsen, der må låne naboens kat for at føle nærhed. Og Melissa McCarthy buldrer atter engang derudaf med en energi og et vanvid, der minder om Bette Midler i dennes storhedstid. De to skuespillerinder nyder tilsyneladende at spille over for hinanden og kaster sig ublufærdigt ud i den ene groteske situation efter den anden. Så selvom materialet faktisk er en smule under deres niveau, får de maksimalt ud af det. Ligesom i filmen er det to uortodokse madammer, der vinder på point, fordi de trods alt kan levere varen, når det gælder.

De bakkes solidt op af bl.a. Demian Bichir (som vi aldrig fik lov til at nyde i de danske biografer i hans Oscar-nominerede præstation i "A Better Life") og en toptunet Marlon Wayans. Også Michael Rapaport og en ædende ond Jane Curtin lyser op som medlemmer af Shannons socialt belastede men ganske festlige familie.

THE HEAT kan føles et kvarter for lang, men kunne meget vel få både en to’er og en tre’er, hvis de travle damer har tid og ikke tørster efter materiale med blot lidt flere næringsstoffer.