REINVENTING LEONARD BERNSTEIN

★★★★☆☆

Betty Nansen Teatret danner igen i år ramme om et af højdepunkterne på Copenhagen Jazz Festival 2018. Forestillingen REINVENTING LEONARD BERNSTEIN, som Cowbell Music har produceret i samarbejde med festivalen, tager heldigvis sin titel alvorligt og kommer med friske musikalske bud på ukendte såvel som kendte Bernstein-kompositioner.

Uforlignelige Anders Koppel og hans talentfulde søn Benjamin forener kræfter med veteraner som Pierre Dørge og 60-års jubilaren Alex Riel, mens scratcheren DJ Noize sørger for at såvel filmklip som lydkulissen får et moderne twist.

Rent vokalt forkæles vi med Xenia Lach-Nielsen, der nyligt blev nomineret som årets sanger af cphculture.dk for sin indsats i "Chess", samt operadivaen Frederikke Kampmann og det danske svar på Jamie Cullum: Mads Mathias.

Sygdom og et afbud satte præg på oplevelsen, og man fornemmede, at en prøvedag ekstra kunne have gjort underværker med hensyn til afpusning af de mange svære nye arrangementer.

Men den nysgerrigt legende tilgang til Bernsteins tilsynelandende utømmelige sangskat sejrede heldigvis til sidst, og skabte respekt om resultatet. Man leflede aldrig for publikum, men udfordrede os, og det fortjener hele holdet tak for.