PACIFIC RIM – 3D

★★★☆☆☆

Mange husker sikkert Guillermo Del Toros fabelagtige "Pans Labyrint", men man skal dog ikke vente samme billedpragt i
PACIFIC RIM, et mere traditionelt sci-fi-drama.

Nogle enorme øgleagtige skabninger kaldet Kaiju’er er i færd med at ødelgge jorden for så at overtage den. Men heldigvis er ex-pilot Raleigh på vores side, og viser sig at være en rigtig helt.

Den relativt ukendte Charlie Hunnam, der fik sit gennembrud som kuvøseguf i den engelske homoserie "Queer As Folk", passer perfekt til helte-rollen, som meget vel kan give ham egentlig stjerne-status.

Mindst ligeså god forekommer Idris Elba, Golden Globe-vinder for sin præstation i TV-serien "Luther", og her både sikker og en smule rørende som Raleighs chef.

Dermod bør Rinko Kikuchi, der noget ufortjent modtog en Oscar-nominering for "Babel", ikke forvente nogen nominering til næste år. PACIFIC RIM byder også på et kort gensyn med Ron Perlman (I Rosens navn) i en lille men farverig rolle.

Man kommer ikke uden om, at PACIFIC RIM med sine knapt ni kvarter er alt for lang. Men heldigvis liver både publikum og filmen lidt om, hver gang uhyrerne viser sig for det ER virkelig nogle væmmelige bæster, som Guillermo del Toro har skabt. En Oscar-nominering i kategorien for bedste visuelle effekter samt evt. et par andre tekniske kategorier synes realistisk. Men mere bør man ikke forvente – dertil er PACIFIC RIM simpelthen for fjollet.