THE WOLVERINE – 3D

★★★☆☆☆

For sjette gang viser Hugh Jackman klør som THE WOLVERINE. Og han har stadig de rette dyriske kvaliteter samt ikke at forglemme nogle ordenlig bakkenbarter. I THE WOLVERINE slår han sig løs i Japan fulgt af den japanske mafia og omgivet af visuelt interessante kvinder som Tao Okamoto, Svetlana Khodchenkova og Rila Fukushima. Vi får også nogle glimt af Famke Janssen, Wolverines store kærlighed, og bliver man siddende under de afsluttende rulletekster, blir man belønnet med en lille scene med et par af stjernerne fra X-men-filmene.

Med sig har Hugh Jackman instruktøren James Mangold, der også stod bag Jackmans gennembrudsfilm, "Kate & Leopold". Mangold lader de atmosfærerige japanske omgivelser danne en smuk ramme om filmen. Samtidig har han styr på diverse effekter og ikke mindst de menneskelige forvandlinger forekommer imponerende og kan meget vel afstedkomme en Oscar-nominering i make-up-kategorien. 3D-mulighederne udnyttes især i en hæsblæsende kamp på taget af et japansk lyntog.

Skal man have fuldt udbytte af THE WOLVERINE kræver det dog, at man kender figuren i forvejen og har set diverse X-Men-film. Rent fortællemæssigt tages der i al fald ikke hensyn til nybegyndere, hvilket kan virke både forvirrende og arrogant. Hvor hyggeligt det end er at se Hugh Jackman igen, så ærgrer man sig over, at han endnu ikke har fået omsat sin Oscar-nominering for musicalen "Les Miserables" til nye karakterer i kunstnerisk mere krævende film end denne.