DEN SIDSTE REJSE

★★☆☆☆☆

Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard har aldrig været gode skuespillere, men deres brugte ansigter og kroppe afspejler idag både modgang og medgang – og giver derved filmen DEN SIDSTE REJSE den smule dybde, den måtte ha.

Desværre er instruktøren Lasse Spang Olsen mere interesseret i special effects end at udforske psykologiske dybder mellem mennesker. Humoren bliver hurtigt trættende og synes defineret som to gamle mænds endeløse udvekslinger af slag og skud.

Det bliver med andre ord på alle måder et vemodigt gensyn med de to komikere. At filmen trods alt må regnes blandt Lasse Spang Olsens bedste film, siger noget om, hvad vi efterhånden er blevet budt fra den front. Og den mørke tone i filmen er på mange måder at foretrækker frem for de fjollerier, som de to filmiske dinosauere udsatte publikum for i sin tid. Gensyn med Jydekompagniet har i al fald vist, at parrets humor var tidsbestemt, og ligesom med Walther og Carlo-filmene må man idag krumme tæer flere steder.

Her kommer man i al fald til at holde lidt af figurerne, så måske har de alligevel udviklet sig en smule som skuespillere… selvom begrænsningerne i talenterne stadig er indlysende. Filmens to stjerner går derfor – trods en fin underlægningsmusik – til Finn og Jacob – med ønsket om en god jul!