DRØMME OM NOGET ANDET

★★★★★☆

Teater Hund er rykket ind på øverste etage i biblioteket på Rentemestervej, København NV. Det nye teaterrum indvies med DRØMMEN OM NOGET ANDET, en både poetisk og eftertænksom forestilling for og om voksne mennesker.

Petrea Søe har sammen med Julie Maj Jakobsen forfattet forestillingens manuskript og stiller som iscenesætter skarpt på en række absurde og alligevel genkendelige scener, hvor vores behov for at drømme os væk pludselig opstår under de mest aparte omstændigheder.

Forestillingen åbner med, at en kvindelig præst (dybtfølt fremstillet af Karin Bang Heinemeier) pludselig giver sig til at hulke i sin psykologs venteværelse og gør dermed alle andre pinligt berørte. Endelig får hun dog en audiens hos psykologen (Mette K. Madsen) , som hun bruger til at ævle løs, mens psykologen drømmer om en ny bil.

Drømmene manifesterer sig oftest i form af sange. Festligst da finurlige Morten Brovns stemmehungrende men lidet populære valgkandidat fantaserer om "Sommer og sol" under varmluftsbeholderen på toilettet! Mette K. Madsens udmattede stewardesse skal også have luftet tæerne samme sted, mens Karin Bang Heinemeiers stofmisbruger mest af alt synes at mangle fysisk kontakt med et andet menneske.

Morten Brovn er som dorsk drønnert i bogstaveligste forstand ved at kede kæresten (herlige Mette K. Madsen) ihjel med en sindig genfortælling af sin drøm. Og da Brovn – nu i politiuniform – snyder foran i Føtex-køen, bliver det startskudet for Mette K. Madsens furie til at vælte flere års galde ud over ham.

Petrea Søe får med elegance og digterisk sindelag disse og andre episoder til at danne en form for helhed. Lisbeth Burian bidrager med en fortræffelig scenografi, hvor et rum med både døre, vindue og reposer hele tiden opleves på en ny måde på grund af diverse lys- og stemningsskift.

DRØMME OM NOGET ANDET er i sig selv blevet en forunderlig og frydefuld drøm af en forestilling med tre topprofessionelle skuespillere i hopla. Så man kan roligt abstrahere fra virkeligheden i 90 minutter og blot kaste sig ud i dette lyriske univers, som gør os lidt klogere på menneskeheden og os selv.