WORLD WAR Z – 3D

★★★☆☆☆

Hvis der er nogen, man tror på kan redde verden, så er det Brad Pitt! Denne gang har han ganske vist ikke Angelina Jolie ved sin side, men han indtager alligevel helte-rollen med en klædelig naturlighed, som løfter filmen. Desværre interesserer ingen af de øvrige karakterer i filmen, det skulle da lige være de veludførte zombier, der truer med at overtage kloden.

På trods af et veritabelt hav af zombier må WORLD WAR Z primært regnes som en katastrofefilm. Effektivt eksekveret med både tempofyldt klipning og solide lydeffekter, selvom øjet især i starten har svært ved at følge med den rappe redigering pga af de bandsat irriterende 3D-briller.

WORLD WAR Z fungerer som stort anlagt sommerunderholdning, hvis man lader eventuelle børn blive hjemme, for selvom den kompetente instruktør Marc Forster aldrig forfalder til tarvelig udpensling af de voldsomme optrin, så er den næsten konstant truende atmosfære ikke egnet til familieudholdning i modsætning til f.eks. "The Lone Ranger", der sørger for komiske åndehuller. Lidt humor ville også have klædt WORLD WAR Z fremfor den pompøse tone, der først mod slutningen, når komponisten Marco Beltrami for alvor skrurer op for orkesteret, truer med at blive for meget.