DEN STANDHAFTIGE TINSOLDAT

★★★★★☆

Hvordan laver man dog en danse-forestilling, hvor hovedpersonen kun har eet ben ? De dygtige folk bag Tivolis største skatkammer, Pantomimen, har med vanlig opfindsomhed fundet en enkel og elegant løsning, som kan forstås af både små og store.

Det har næppe været nogen let opgave at overføre DEN STANDHAFTIGE TINSOLDAT til Pantomime Teatrets lille scene, men de sceniske løsninger serveres med en afvæbnende selvfølgelighed. Den store fisk, der sluger tinsoldaten rulles bare ind på en lille vogn med fire hjul af to dansende bølger – og det fungerer! Dina Bjørns legende stil i såvel iscenesættelse som koreografi komplimenteres af James Prices lette musikalske anretninger.

I hovedrollerne ligner Tori Cooper og Shaun Kelly ganske vist mere mor og søn end potentielle kærester. Der må skam gerne være stor aldersforskel mellem danserinden og hendes tilbeder, så længe vi fornemmer en kemi mellem dem.

Teele Ude og Angel Lopéz udgør derimod det allerkæreste par som Toppen og Bolden. Ligesom det øvrige legetøj har man velsignet dem med pregnante kostumer. Det er her i eventyrets land, at forestillingens berømte scenograf kan noget ganske særligt. Fra den velsignede løsslupne farvegalskab i såvel trolde- som papegøje-kostumet til den æstetisk smukke påfugl og den finurlige vandrotte viser HM Dronning Margrethe II atter engang sit format som kunstner.

Der blev klappet ivrigt blandt de inviterede efter forestillingen, men da dronningen gik på scenen, væltede også de spontane bravoråb ned over hende fra talrige stående Tivoli-gæster, som gav pokker i den kølige sommervind, der blæste på premiereaftenen. DEN STANDHAFTIGE TINSOLDAT tegner med andre ord også til at blive en folkelig succes, der vil glæde såvel barnlige sjæle som voksne med romantikken i behold.