DE ELSKENDE PASSAGERER

★★★★★☆

Allerede i åbningsscenen, hvor han serverer sexsymbolerne Penelope Cruz og Antonio Banderas i en noget usædvanlig mondering, står det klart. at Pedro Almodovar er tilbage i sin mest pjankede stil. Hans forrygende flyverfarce DE ELSKENDE PASSAGERER synes at hente inspiration fra diverse Airport- og Airplane-film, men er dog først og sidst en rendyrket Almodovar-film.

For når nu flyet alligevel styrter ned, så kan man jo ligeså godt drikke sig skidefuld og få sig lidt på den dumme, inden det er for sent. Det overvejende homoseksuelle flypersonale slår sig i al fald løs, så ikke en trusse er tør.

Vi genkender et hav af de fremragende skuespillere fra Pedro Almodovars faste stab, men får alligevel lyst til at fremhæve et relativt ukendt ansigt, Carlos Areces, i rollen som religiøs steward med hang til hentehår.

Handlingen udvikler sig naturligvis til det rene nonsens, samtidig med at alkoholprocenten og potensen stiger, og man skal absolut ikke have forventninger om noget mere end kulørt underholdning. Men også på den front kan Almodovar levere varen.