IDENTITY THIEF

★★★☆☆☆

Melissa McCarthy opnåede noget overraskende en Oscar-nominering for birollen i den stærkt overvurderede "Brudepiger". Men hun fortjener derimod en golden globe-nominering i komedie-kategorien for sit ganske overdådige portræt af den groteske svindlerske.

McCarthys kvindeskikkelse fremstår som et forfriskende alternativ til den evindelige anemiske og umorsomme Jennifer Aniston, der ellers synes at have patent på komedie-roller i Hollywood. Den mere kalorierige McCarthy ligefrem bobler af humør og kaster sig uforfængeligt ud i fysisk komik af den mere bizarre slags. Jason Bateman og filmens øvrige skuespillere får ikke et ben til jorden, når McCarthy drøner derudaf, og selv når historien bliver lidt for fjollet, holder vi af og med hende.

At IDENTITY THIEF mister enhver form for troværdighed, forhindrer ikke instruktøren Seth Gordon i at give nogle præcise og relevante smæk rettet mod den elektroniske verdens utilstrækkeligheder og diverse millionbonusser indenfor erhvervslivet. For på trods af forbehold, så er IDENTITY THIEF også i positiv forstand et produkt af tiden.