HONNINGKAGEBYEN

★★★★☆☆

Christiansfeld – også kendt som HONNINGKAGEBYEN – danner rammen om en atmosfærerig forestilling på Mungo Park i Kolding. Et ungt par får et barn, bare ikke det barn, som de drømte om. Det er udgangspunktet for Julie Maj Jakobsens næsten gyseragtige ægteskabsdrama, der udspiller sig mellem forældreparret Linda og Steffan. Situationen bliver kun forværret efter gentagne besøg af den mystiske Anders, byens nye læge. Gradvist fornemmer man, at krisen også har en religiøs dimension.

Maja Juhlin finder fine udtryk for Lindas voksende desperation, og Frank Thiel evner igen at gøre et tilsyneladende almindeligt menneske interessant. Endelig har Jesper Riefenstahl den helt rigtige kombination af jovial kejtet ven og dæmonisk fremmed.

Lasse Bo Handberg fastholder konsekvent en sær truende stemning i de halvanden time stykket varer, og forekommer slutningen ikke fuldt ud tilfredsstillende, så forlader man dog ikke teatret upåvirket. HONNINGKAGEBYEN bør også kunne interessere udenfor Kolding-egnen, og er bestemt en forestilling som Mungo Park Kolding har ære af.